Startsida > Extern Editor

Extern Editor

Vill du använda en annan Editor än den inbyggda oEDIT?

Jag har 2st här som jag endast kommer visa hur du aktiverar, INTE hur du använder. Vilken av dessa 2 som du vill använda får du prova dig fram med, TinyMCE är lite lättare att använda men FCKeditor är lite mer avacerad både att lära sig och hur du kan använda den.

Logga in på din CMSimple hemsida och gå till din "Startsida".

Du kommer då komma in i ett redigerings läge med den inbyggda editorn oEDIT.
För att ändra editor går du in i "Inställningar"

Där klickar du på "ändra konfiguration"

Stället du ska ändra på heter Editor --> editor_external

Där skriver du in namnet på den editor du vill använda. Nedan ser du 2 exempel hur dom ser ut och hur dom aktiveras.

TinyMCE

FCKeditor

Glöm inte SPARA efter att du ändrat i konfigurationen!